Startsida sarasjoblom.se

Meny

Böcker


Saras böcker finns att beställa på de flesta ställen där du vanligtvis köper dina böcker.

Du hittar dem till exempel på Bokus, LäroMedia och BTJ.

Elsa går inte till skolan


Elsa kan inte gå till skolan, för varje morgon uppstår ett osynligt kraftfält så fort ytterdörren öppnas. En kraft som hindrar Elsa från att gå ut. Varken mamma eller pappa verkar förstå hur det kommer sig, och Elsa har svårt att beskriva något som inte syns.

"Boken är kort och mycket lättläst, den passar att läsa för barn i samma situation som Elsa samt för skolkamrater och pedagoger som har hemmasittare i klassen."

- BTJ-häftet nr. 3, 2020
Lektör Marianne Ericson

Myrstig - att vara förälder till en hemmasittare


Den här boken är skriven ur ett föräldraperspektiv, tänkt som en liten kompis att ha i bakfickan när det känns som att ingen annan förstår.

Av skolan kan den användas som en utsträckt hand i ett läge där man ofta uppfattas som oförstående, eller kanske rentav en motståndare.

"Märklig och känslosam läsning, dessa få rader öppnar en brunn i mig av tankar jag aldrig kunnat möta i någon annan. Trots år av kontakter med skola, Bup och soc. Jag är glad att den slutar positivt - trots allt."

- Läsarrecension, Bokus

Hela klassen


Handbok för dig som vill arbeta aktivt med klimatet i din klass. Boken innehåller inspiration och tips om hur du kan närma dig såväl laddade som vardagliga ämnen tillsammans med eleverna.

En bra dag är en dag då vi fungerar tillsammans. Målet är att alla som går i skolan ska kunna gå hem med känslan av att ha haft en bra dag. Varje dag.

"Du behöver inte vara bästis med alla för att vara en bra klasskamrat."

- Elev i årskurs 5